Ett oacceptabelt beteende från en förebild

En tidig kvällsgång igår och vad vaknar man till? Jo detta;
 
LÖVENSPELARE GRIPEN FÖR MISSHANDEL
 
Ja, roligare artiklar kan man vakna upp till. En av Björklövens A-lagsspelare blev under helgen gripen för misshandel, våld mot tjänstemän och sexuellt ofredande. 
 
Spelarna i A-laget är killarna som ska vara idoler, förebilder och den där viktiga personen att se upp till. Det ska vara vad de yngre spelarna siktar efter att bli. De ska inte vara en person som blir gripen misstänkt för alla dessa anklagelser. Jag tänker däremot inte spekulera ytterligare i fallet utan polisens utredning får berätta vad som har hänt. Vem personen är kan man också med mer efterforksning ta reda på, och inte heller det tänker jag skriva ut här, för det viktiga är inte vem som gjort vad, det är att denna situation får uppstå.
Det är viktigt att hockeylag såväl som i HockeyAllsvenskan, SHL eller Division 5 står upp för den här sortens beteende, det är inte okej oavsett om det sker inom hockeyns kultur eller samhället i övrigt. Hockeyn idag är en väldigt mansdominerad sport med en machokultur och det gör det extra viktigt att vara förbilder som visar på hur man ska bete sig. Ett sådant här agerande ska aldrig vara accepterad och jag skäms över att något sådant händer inom Björklöven.
Jag vill däremot ge en stor eloge till Björklövens VD Joakim Gustafsson och resten avledning som tills vidare valt att stänga av den berörda spelaren. Björklöven gör ett oerhört viktigt ställningstagande i denna tråkiga situation genom att starkt visa att detta absolut inte är acceptabelt. 
Det är dock viktigt i detta tidiga stadie att komma ihåg att den berörda spelaren är misstänkt och inget annat. Även om detta inte är ett acceptabelt beteende ska man inte dra förhastade slutsatser i ett tidigt stadie.
Björklöven är en klubb som jobbar starkt med sin värdegrund och som senast förra veckan hade en  workshop med sina spelare om hur man ska motverka just sådana här situationer, det gör bara att jag blir mer förvånad över hur denna spelare kan sätta sig själv i denna situation. Det kommer aldrig vara ett acceptabelt beteende. Någonsin!
 
Jag som själv varit med om sexuellt ofredande under en hockeymatch och vet hur dåligt man mår efter, men också hur oerhört viktigt det är att jobba med detta. Vi måste få ett stopp på detta beteende och tillsammans är vi starkare. Hockey är en sport för alla, stora som små, tjejer som killar. 
 
En situation som också skapar en klyfta mellan supportrar, hur ska man agera?
Ska man stötta den berörda spelaren med hjälp i form av rehab med mera eller ska man stänga av spelaren, ska man ta avstånd från spelaren och därmed även beteendet? 
Alla kommer ha sina egna åsikter och det ska alltid respekteras. Åsikterna jag tog som exempel ligger väldigt långt ifrån varandra och det finns många åsikter emellan. 
 
En fruktansvärt tråkig händelse, men en sak som är jätteviktig att komma ihåg är att inte alla killar gör sådant här, inte alla hockeyspelare beter sig på ett sådant vis, inte alla hockeyklackar har personer som gör sådant här.
I samhället idag är det tyvärr alldeles för vanligt att man drar män över en och samma kam och det är oerhört viktigt att komma ihåg hur många fina personer det finns ute i samhället med. Hur många personer i klacken som är kärleksfulla och fantastiska medmänniskor.
Alla män gör inte så här!