Björklövens match

IK Oskarshamn - IF Björklöven
Be-Ge Hockey Center 19.00
Sänds på; www.cmore.se
eller
Liverapportering på; www.vk.se
 
Oskarshamns 3 senaste matcher; Asplöven 0-1 (övertid), Leksand 3-1, Mora 1-7 - 4 poäng
Björklövens 3 senaste matcher; Karlskoga 6-3, Pantern 3-1, Almtuna 3-0 - 9 poäng
Oskarshamns placering; 13e - 4 poäng
Björklövens placering; 2a - 12 poäng
 
Lövenbrudens matchtippning; 2 
Björklöven som haft problem med skador på backsidan har nu lånat in Rasmus Bengtsson en back från Rögle. Oskarshamn har också en spelare på lån i kvällens match nämligen Alen Bibic från, just det, Rögle. Från att gå från att vara lagkamrater till att mötas i två olika lag under en och samma vecka, spännande. 
Björklöven gick efter tisdagens match upp i serieledning efter 4 raka segrar och går idag efter den 5 raka segern. Oskarshamn i sin tur är i behov av att börja plocka poäng vilket gör det till ett tuffare motstånd. Björklöven har inte riktigt fått spelet att sitta i dem inledande matcherna men man har ändå lyckats vinna på något sätt. I den senaste matchen mot Karlskoga såg spelet bättre ut även om man har en bit kvar. Trots att man inte hade mer än 34% puckinnehav i den första perioden gjorde ändå laget 2-0 mot Karlskoga och vann till sist matchen med 6-3 trots att man i slutet spelade med väldigt få backar då både Kalle Ekelund samt Hampus Falk blev tvungna att kliva av matchen. Laget saknade även Jon Palmebjörk som i dagarna ska bli pappa samt Tommy Wargh och Jonas Emmerdahl som är skadade och där kliver då korttidslånet Rasmus Bengtsson in och täcker upp. 
Oskarshamn saknade senaste Felix Heljemo, Alexander Henriksson och Anton Santesson men täckt upp med Alen Bibic som spelar även ikväll. 
En spännande och tuff match, men om Björklöven får sitt spel att stämma och fortsätter att hitta sätt att göra mål så har man en seger med sig hem. Sen är Kevin Lindskoug i målet en riktigt klippa som släppt in minst mål i serien hittils och har inte släppt in mer än 8 mål på 5 matcher. Laget är också 3e bäst på att göra mål då man träffat rätt 16 gånger hittils. 
Björklöven har idags läget lyckats göra 7 mål i powerplay, jämfört med Oskarshamns 3. Samtidigt som Björklöven inte släppt in mer än 1 boxplay mål, samtidigt som Oskarshamn släppt in 6 stycken. Det gäller för Björklöven att ta vara på sina powerplay så man får med sig 3 poäng hem till Umeå.