En nervkittlande match och viktiga poäng

AIK - IF Björklöven
Hovet, Nedsläpp 19.00
Lövenbrudens matchtips; 1
Nu är det snart dags att ringa in det nya året, men först ska Björklöven spela ännu en nervkittlande match. En oerhört viktig en dessutom. Ikväll är det dags för Björklöven att för andra gången inta Hovet och försöka spela in poäng. AIK ligger bara 1 poäng under Umeålaget och det är en oerhört viktig match för båda lagen. 
Båda lagen har haft en tuff och svajig säsong som inte gett de resultat man hoppats på på förhand. Ikväll när man möts så känns det verkligen som en match som kan sluta precis hur som helst. Båda lagen har stora problem i försvaret och det är där man förlorar sina matcher. AIK har även svårt i uppspelen och får Löven tag på pucken där och lyckas sätta press på AIK i anfallszon finns det poäng att hämta, AIK har rejält svårt att försvara sig och spelar inte bra tillbaka pressade. Det största problemet för Björklöven ikväll är dock AIKs anfall, när AIK väl får in pucken i anfallszon och kan sätta press så kommer man ikväll att vara det bättre laget och Björklövens försvar är inte att skryta med.
Ikväll saknar Björklöven, förutom Adam Werner som fortfarande är i Kanada och spelar JVM, Jesper Thörnberg som skadade sig under träning igår. Man har även valt att göra om lite i uppställning och bland annat satt Lukas Ekeståhl-Jonsson som extraback. Min stora fråga i laguppställning är om Linus Fernström verkligen förtjänat förstaspaden?