Vinst när Ottosson är tillbaka på planen

När barn ska hämtas, lägenhet ska städas, det ska förberedas för ny vecka och ja, familjelivet gör sig påmint går det ibland väldigt fort från det att man vaknar tills det att det ska spelas hockey och jag helt enkelt inte hinner skriva tankar inför matchen, här kommer istället tankarna efter matchen!
 
Första perioden börjar Björklöven med att sätta press direkt och får en målchans det första som händer och fortsätter sedan med både press och fart. Det syns på hela laget att de vill och ska vinna men Västerås ställer upp med ett värdigt motstånd och sätter in första målet genom Lunsjö vilket ger Västerås mer energi. Björklöven fortsätter dock med vilja och får sedan matchens första powerplay när Simon Åkerström åker ut för Hooking. Björlöven sätter fin press i powerplayet och det ser länge ut att inte bli någon utdelning trots det fina spelet men med bara några sekunder kvar visar Axel Ottosson upp att han är tillbaka på planen genom att kvittera till 1-1. Allt som allt ser första perioden bra ut från båda lagen och det är rolig hockey att tita på. Björklöven visar fart, samarbete och press och även fast passningsspelet stundtals hade kunnat vara lite bättre tycker jag de spelar riktigt bra! 
 
Andra perioden börjar med att Björklövens målbur flyttar sig och direkt börjar man ju fundera - blir det straff, utvisning? Samma stolpe flyttade sig även i första perioden, kanske dags att börja borra ner storlparna ordentligt?. Björklövens fina spel fortsätter och när Björklöven vänder spelet efter anfall från Västerås faller en Lövenspelare och matchens andra powerplay blir verklighet. Det börjar riktigt bra med riktig kamp framför målet där flera spelare slåss om pucken i målgående, men återigen utan utdelning. Detta powerplay är inte fullt lika bra som det första och man spenderar lite mer tid utanför Västerås zon men man får ändå till press i Västerås zon. Efter powerplayet fortsätter Björklöven att sätta fin press på Västerås och jobbar fint tillsammans vilket ger utdelning när Ottosson passar Wiklund som utökar till 1-2. Efter målet är det som att Björklöven blir lite panikslagna och försöker jaga ett tredje mål istället för att känna en trygghet i att man leder samtidigt som Västerås börjar jaga ett kvitteringsmål och därmed blir farligare än tidigare. Andra perioden är inte lika bra som första det blir lite mer stress och slarv men det finns trots det ett fint samspel och man låter inte Västerås få några längre stunder i anfallszon utan fortsätter vara duktiga på att få ut dem ur zon. 
 
Tredje perioden börjar med tryck från Västerås där de kommer ut med mest fart och tryck men ganska snabbt kommer Björklöven ikapp med deras tempo. Efter de första 3 minutrarna är mitt fokus väldigt delat när Molly vaknar och vill prata, skratta och gosa men av det jag ser känns det som att Björklöven ger Västerås mycket mer utrymme än i de två första perioderna men fortfarande har en bra grund i sitt spel där de samarbetar och kämpar för attt vinna. Sista minuten är så fint a tt se med det slit som Björklöven ger i anfallszon och jagar ett ledningsmål men tyvärr utan utdelning.
 
Förlängning är precis lika nervös som alltid men nervositeten håller inte i sig länge när Ottosson och Manberg spelar fantastiskt vackert ihop och avgör matchen.
 
Mina fem största tankar efter matchen;
- Jag tänker fortsätta säga det tills det händer, Olle Liss MÅSTE få näta och få tillbaka sitt självförtroende
- Björklöven behöver börja producera i powerplay
- Vad skönt det kändes att se en match där Björklöven inte drar på sig massa onödiga utvisningar, kan de fortsätta med det i framtiden?
- Ottosson kommer tillbaka och visar på vilken viktig spelare han är och är med på Björklövens alla 3  mål med ett mål och två assist
- Manberg avgör matchen och visar att det var klart rätt av Kenttä att låna in honom
 
Övriga resultat idag;
Mora - AIK 5-3
Almtuna IS - Tingsryds AIF 3-5
Västerviks IK - Kristianstads IK startar 17.30
Timrå IK - Södertälje SK startar 17.30