Leksand tar 3e raka segern

Leksands IF -Timrå IK 3-1

Första perioden 1-0
Timrå stavas laget som i den här matchen går ut allra hårdast och leder spelet. Det är också det laget som är först med en vass målchans när man vid 3.30 spelade har ett riktigt bra anfall där Haukeland gör ett bra jobb.
Timrå tilldelas också matchens första utvisning och trots bra press från Leksand som får till ett långt anfall i början av powerplayet gör Timrå ett bra boxplay och lyckas undvika ett Leksand mål.
Men trots detta är det Leksand som gör det första målet när Grönberg får en oerhört snygg pass av Jacobsson och sedan sätter 1-0 till hemmalaget.
Efter målet kommer Leksand in emr i matchen ich det blir mer jämt. När det i slutet av perioden blir utvisning åt båda hållen och spelet blir 4 mot 4 är det klar fördel till Leksand, men perioden slutar 1-0

Andra perioden 1-1
Timrå gör en snabb kvittering när man redan efter 27 spelade sekunder i den andra perioden kvitterar till 1-1 och därmed är med i  matchen igen. Vid målet är Leksand passiva vid målet och man ger Timrå en chans som leder till mål.
I inledningen av perioden blir det mycket fel passar av båda lagen och spelet generellt i perioden är väldigt hafsigt. Men precis som i den första perioden är det Timrå som går ut starkast och man för även ett enklare spel än hemmalaget, till sin fördel.
Men när Brock Montpetit gör 2-1 för hemmalaget får Leksand mer energi och det är en sur puck för Ohre att släppa in.
Timrå letar energiskt efter en kvittering, som länge ser ut som att den är på väg att komma men den uteblir.

Tredje perioden 1-0
Timrå gör precis som man gjort i de två föregående perioderna och går ut starkast av lagen, men Leksand hänger med och ger en match.
Men 5 minuter in i den sista och avgörande perioden gör hemmalagets Johan Porsberger 3-1 och någonstans där har Leksand avslutat den här matchen.
Trots att Timrå gör ett bra jobb när man letar reducering och sedan kvittering så räcker det denna gången inte hela vägen. I slutet av matchen kommer det även en del känslor och det blir lite gruff.
En seger blir det till hemmalaget, men det går att diskutera om det var en rättvis seger?

Något jag även reflekterat över i den här matchen är att detta är två lag som börjar få mer ordning på sina spel och som kommer att börja utmana resterande lag i HockeyAllsvenskan mer och mer, jag tror starkt att dessa lagen kommer att börja klättra i serien.