Ny vecka, nya chanser och nya matcher

Nu är det en ny vecka vilket också ger helt nya möjligheter för alla lag i HockeyAllsvenskan och även om det är en lugn vecka så startar vi måndagen med två stycken matcher.
 
AIK - Almtuna IS
Lövenbrudens matchtips: X
Den ena matchen är AIK som desperat ska jaga poäng för att inte börja få ett alldeles för stort glapp till övriga konkurenter. I dagsläget skiljer det 10 poäng till Mora som ligger på plats 13 och även fast man har enstaka hängmatcher på lagen precis ovanför så börjar det brinna i knutarna om man ska haka på de övriga lagen och ha en rimlig chans att undvika negativt kval. Inför kvällens match står Almtuna för motståndet, Tuna ligger på 12e plats, 11 poäng före AIK vilket gör det ännu viktigare att plocka poäng i kvällens match. Däremot har AIK absolut inte fått spelet att funka, det ser knackigt ut över hela planen och man har allvarliga problem i år. Med kniven mot strupen ikväll tror jag inte att pressen kommer ge AIK någon fördel men då även Almtuna har problem tror jag att man kan kämpa sig till ett kryss.
 
Västerviks IK - Södertälje SK
Lövenbrudens matchtips: 1
Om den förra matchen var lite svår att tippa kändes den här matchen lite enklare att tippa. Västervik har ett bättre spel än Södertälje och även fast det blev förlust senast så lyckades man näta 4 mål och har haft ett par bra matcher nu senast. Södertälje däremot har inte haft en lika bra säsong, trots att man tog en stark övertidsvinst igår och eftersom laget spelade match igår senast har man heller inte haft möjlighet att vila. Det faktumet ihop med Västerviks hemmafördel tror jag kommer överväga till en vinst för Smålandslaget.