Björklöven överkörda i Småland

IK Oskarshamn - IF Björklöven 6-1 (3-0, 2-0, 1-1)
Jag vet inte riktigt vad som egentligen finns att säga efter denna matchen, jag tycker att skottstatistiken 46-10 talar helt för sig själv. Björklöven är totalt bortspelade och har noll och ingenting att hämta mot Oskarshamn.
Macthen börjar fartfyllt och Oskarshamn kopplar direkt taget om matchen och visar på en gång att man är både starkare och bättre än Björklöven. De är mycket snabbare på skridskorna och kan spela bort Björklöven utan problem. Samtidigt är det inte mycket som funkar hos Björklöven, man tacklas alldeles för lite och är nästan rädd för att gå in i närkamper. Försvarsspelet är riktigti dåligt och hade inte räckt mot Teg.
Andra perioden stavas utvisningar. Det var väldigt rörigt med ett powerplay för Björklöven som man slarvar bort med för många spelare på isen, får spela 4 mot 4 för att sedan få en utvisning till och spela 5 mot 3 för att sedan spela 5 mot 4, gå tillbaka till 4 mot 4 och sen ha powerplay igen. Ni förstår, rörigt, rörigt och åter rörigt.
Oskarshamn får genom hela matchen ta alldeles för mycket plats och Björklöven är alldeles för tillbakadragna och rädda för att ta kommandot.
Det syns helt klart att Björklöven saknar spelare och att plocka in juniorer är inte en lösning som fungerar uppenbarligen. 10 perioder utan mål tycker jag talar för sig själv, men i 3e perioden kan äntligen måltorkan lossna när Roope Talaja fyrar av ett skott som Rainersson kan styra in och göra sitt första poäng i Björklöven.
Inför den 3e perioden sker också ett målvaktsbyte i Björklöven och Masiello fick chansen att stå 20 minuter av matchen, men när Björklöven återigen slarvar bort sig och tar två täta utvisningar och ger Oskarshamn chansen i 5 mot 3 behövdes det inte många sekunder för att göra mål.

Björklöven är totalt bortspelade i matchen och 6-1 är egentligen inte ett rättvist resultat för utan Adam Werner så hade det utan problem kunnat bli 2-siffrigt, speciellt i första perioden får han inte mycket hjälp, om ens någon och räddar Björklöven från flera farliga chanser.
Alex Hutchings och David Lindquis får också varsitt fint friläge som båda tyvärr missar, men Oskarshamn är väl värd vinsten efter kvällens urusla insats av Björklöven.