AIK tar sin andra raka hemmaseger

En match där AIK gick från att vara överlägsna till att behöva strida stenhårt för 3 poäng.
Första perioden var AIKs till fullo och VIK hade egentligen inte mycket att plocka. Bortalaget gjorde bort sig på lite för många punkter och gav AIK på tok för många frilägen, vilket gav alla 3 målen i perioden också där 2-0 och 3-0 ser nästan identiska ut. Man förvaltar inte heller sina powerplay utan även där är det AIK som dominerar.
I den andra perioden kommer bortalaget ut lite starkare men även här var det AIK som hade övertaget. AIK lyckas även sätta dit 4-1 genom ett otroligt skott av lagkaptenen Christian Sandberg.
VIK lyckas ändå hålla matchen levande och lyckas i tredje jaga in 4-2 och 4-3. Slutminutrarna blev intensiva och VIK krigade för att få in en kvitteringspuck, som dock aldrig kom.
AIK var överlag det klart starkaste laget och deras 3 poäng är helt rättvisa, dock visade man sig svaga vid en ledning ytterligare en match och lät VIK reducera till 4-3 trots det starka övertag man haft under hela matchen.