Första matchtippningen

Jag har nog aldrig haft så här svårt för att tippa en matchomgång och vet inte alls i vilken ände jag ska börja i. Jag känner mig ringrostig och förvirrad men nog ska vi väl allt ge den här omgången en chans för efter smygstarten i onsdags är det nu äntligen dags för samtliga lag i HockeyAllsvenskan att äntra isen och starta igång säsongen 19/20!
 
Karlskrona HK - IF Björklöven
NKT-Arena Karlskrona, matchstart 19.00
Lövenbrudens matchtips: 2
Nog för att jag kanske tippar den här matchen med alldeles för mycket hjärta men för första gången på länge har jag en bra känsla inför årets säsong och jag tror verkligen att Björklöven kan starta säsongen med att åka ner till Blekinge och plocka med sig tre poäng hem till Umeå!
 
HC Vita Hästen - Timrå IK
Himmelstalundshallen, matchstart 19.00
Lövenbrudens matchtips: X
Precis som typ alla matcher ikväll har jag så sjukt svårt att se hur denna match ska sluta. Vita Hästen startade säsongen i onsdags med att ta tre poäng borta mot AIK. Timrå åkte ur SHL i våras och borde, mot ett Hästen som fick slåss för att stanna kvar i HockeyAllsvenskan, ha chans för poäng och därför sätter jag min tro till att den här matchen slutar lika efter full tid.
 
Krisitanstads IK - Tingsryds AIF
Kristianstads ishall, matchstart 19.00
Lövenbrudens matchtips: 1
Kristianstad är nykomlingar i serien i år efter att ha tagit sig upp från ettan och de är sugna på att visa vad de kan och att de är ett motstånd att räkna med. Det i kombination med att de möter ett Tingsryd som hade ett svagt år förra året för mig att tro att Kristianstad tar poängen i denna match.
 
MODO Hockey - Västerviks IK
Fjällräven Center, matchstart 19.00
Lövenbrudens matchtips: 1
Det här är väl en av få matcher som jag känner mig ganska säker på. Hur ont det än må göra i mitt gröngula hjärta tror jag MODO kommer vara starka i år och att de inte har några större problem att vinna över Västervik ikväll.
 
Södertälje SK - Mora IK
Scaniarinken, matchstart 19.00
Lövenbrudens matchtips: 1
Återigen har jag egentligen ingen aning om vad jag ska tro här. Men hemmafördelen får mig att tro på Södertälje i den här matchen. Mora åkte precis som Timrå ur SHL i våras och är revanschsugna men jag går någonstans på magkänslan och säger Södertälje.
 
Almtuna IS - BIK Karlskoga
Gränbyhallen, matchstart 19.00
Lövenbrudens matchtips: 2
Almtuna åkte egentligen ur HockeyAllsvenskan i våras men fick en fribiljett tillbaka när Pantern begärdes i konkurs och hade ett svagt år, jag tror inte att det såret hunnit läka än och att det är ett ganska nedgånget Almtuna den här säsongen. Det får mig att sätta min tro på Karlskoga.
 
Västerås IK - AIK
ABB Arena Nord, matchstart 19.00
Lövenbrudens matchtips: 1
Efter AIKs knakiga start i onsdags med ett spel som inte imponerade för fem öre var det här den enda matchen jag inte tvekade på en sekund. Jag tror inte AiK har hunnit resa sig tillräckligt för att vinna över Västerås ikväll, sen kan jag tycka att det är lite roligt hur det sticker i ögonen på min sambo också.
 
Det är alla kvällens matcher och nu kan vi ÄNTLIGEN säga att HockeyAllsvenskan 19/20 är igång på riktigt!