Nu hettar det till i svensk hockey

Björklöven, Timrå och Södertälje har tillsammans med AIK, Leksand och MODO i spetsen startat ett uppror mott SHL rapporterar Aftonbladet om.
Inför nästa säsong startar ett nytt tv-avtal som innebär ca 45 miljoner för SHL-klubbarna, samtidigt som de HockeyAllsvenska klubbarna bara får smulor av den kakan när man får ca 2,3 mijoner. En helt galen ekonomisk skillnad, något som kan göra det nästintill omöjligt att avancera till SHL. 
Lagen kan även behöva lägga ner damlag, hockeygymnasium och i värsta fall hela juniorverksamheten. De 6 klassiska hockeylagen har även ett annat alternativ man tittar på om SHL inte gör en ändring; att dra sig ur det svenska seriesystemet och starta en helt ny liga, med andra nordiska lag.
Några av de möjliga förändringar som lagen vill se är antingen en mer rättvis fördelning av pengarna eller en utökning av lagen i SHL.
 
Alla 6 lagen som skrivit under är klassiska hockeylag i Sverige och jag tycker det är bra och viktigt att man tillsammans går ihop och visar på problemet med de nya tv-avtalet. HockeyAllsvenskan är en oerhört stark andraliga och med både det nya slutspelet och tv-avtalet skapar man enorma klyftor mellan dessa serier som kan göra att fler lag tvingas lägga ner och inte har råd att ha den spelarkvalite man idag kan ha. När man behöver skära ner på spelarbudgeten och spelarkvaliten kan det i framtiden bli en ren omöjlighet att avancera till SHL och vad händer med svensk hockey då?
Bra Björklöven, Timrå, Södertälje, AIK, MODO och Leksand att står upp för orättvisan som är på väg att skapas!